Dit recept komt van de website van Albert Heijn. Ik heb het al een paar keer gemaakt en ik vind het echt super lekker.
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 900 aardappelschijfjes
- 500 g groene asperges (diepvries)
- 25 g boter
- 400 g champignons (in kwarten)
- 1 bospaddestoelenbouillontablet
- 250 ml boursin cuisine sjalot bieslook (bakje)
- 2 tl gedroogde tijm
Wat moet je doen?
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10 min goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de houtachtige onderkant (3 cm) van de asperges. Verhit de boter in een hapjespan en bak de asperges en champignons 6 min op hoog vuur. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de Boursin Cuisine en de tijm toe. Laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Schep af en toe om.
Serveer de ragout met de aardappelschijfjes.
Variatietip!
Je kunt de groene asperges ook vervangen voor broccoli. Dit heb ik zelf al een keer gedaan en het smaakt net zo lekker.
Ik hou van ragout , wij maken het soms met rundvlees of met kip