Ik vind het super leuk om taarten, cupcakes en muffins te bakken. Dit recept behoort tot een van mijn favorieten!
Wat heb je nodig?
- 300 gram bloem
- 300 gram zeer fijne kristalsuiker
- 4 theel. bakpoeder
- 2 theel. kaneel
- 4 eetl. plantaardige olie
- 60 gram boter, gesmolten
- 2 losgeklopte eieren
- 1 ¾ dl karnemelk
- 2 kleine appels, geschild, van klokhuis ontdaan, in kleine blokjes.
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor tot 175 C. (gasoven: 2-3). Vet een muffinplaat met 12 vormpjes in met boter.
Vermeng de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel met een lepel in een middelgrote kom. Zet opzij.
Klop in een grote kom de olie met boter, eieren en karnemelk met een handmixer goed door elkaar. Schep het bloemmengsel erdoor tot alles net is vermengd. Roer de appelblokjes erdoor: meng niet te lang. Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de muffins 20 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en laat hem 5 minuten staan. Zet de muffins op een rooster en laat ze afkoelen.
Eet smakelijk!
oo dit zijn ook echt mijn favoriete muffins ALLERtijden, maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik niet teveel muffins moeten eten want echt gezond is het niet haha. Het is ook echt zo’n teleurstelling als je ergens zo’n muffin koopt en dan zijn ze soms helemaal niet lekker. Bij de Bagels & Beans zijn ze wel echt top trouwens.
Nu heb ik honger.
ziet er super lekker uit 😀
Mmm.. Heerlijk 🙂 x
aaah zo lekker! Mag ik een stukje ^^ haha