Het boek Lauren Conrad Beauty heb ik echt verslonden op vakantie. Wat een ontzettend leuk boek en wat een handige tips! Naar mijn mening is dit boek echt de beauty bijbel voor iedere beautybloggers. Naast handige tips heeft Lauren ook een lijstje opgesteld van een aantal ingrediënten die vaak worden toegevoegd in beauty producten, maar welke je beter kunt vermijden. Ik vind het belangrijk dat jullie hier ook van op de hoogte zijn, daarom deel ik dit lijstje graag met jullie.
Parfum
In veel huidverzorgingsproducten zit een synthetisch geurtje toegevoegd. Diverse studies hebben aangetoond dat deze op den duur kankerverwekkend kunnen zijn. Daarom is het aan te raden dit soort geurtjes te vermijden. Wil je toch dat je huid lekker ruikt, kies dan voor producten waaraan rozenbottel of bergamot zijn toegevoegd. Dit zijn namelijk natuurlijke ingrediënten.
FTALATEN
Hierbij gaat het meestal om diburylftalaat (DBP), dimethylftalaat (DMP) en diethylftalaat (DEP). Deze worden gebruikt in huidproducten, haarlak en nagellak. Het zijn weekmakers, ze maken haarlak en nagellka minder broos. Volgens sommige onderzoeken verstoren ftalaten de hormoonhuishouding. Goede reden om deze ingrediënten te vermijden dus.
Diethanolamine
Dit zorgt voor een schuimend effect.
Kleurstoffen en verf met koolteer
Er is aangetoond dat deze stoffen kankerverwekkend zijn, de meeste zijn dan ook verboden. Toch komen enkele nog door de veiligheidstests. Dit zijn: FD&C en D&C. Toch zou ik deze ingrediënten liever vermijden.
Formaldehyde
Dit spul is antibacterieel en wordt daarom in veel schoonheidsproducten gebruikt. Maar het is ook kankerverwerkkend, dus ik vermijd het liever.
Aluminium
Dit is een veel gebruikt ingrediënt in antitranspiratiemiddelen. Aluminium wordt door de huid geabsorbeerd en gedraagt zich als oestrogeen. Dit schijnt ook de kankercelgroei te versnellen.
Parabenen
Hiervan begint de naam vaak met methyl-, ethyl-, butyl- of propyl-. Dit zijn middelen die de houdbaarheid van een product verlengen. Parabenen verstoren volgens deskundigen de hormoonhuishouding en kunnen ze via de huid worden opgenomen. Parabenen kun je beter zoveel mogelijk vermijden dus.
Zo dit was het lijstje uit Laurens boek (hoofdstuk 2). Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en ik hoop dat jullie begrijpen dat dit lijstje niet bedoeld is om jullie bang te maken. Ik vind het gewoon belangrijk dat jullie ook op de hoogte zijn van de schadelijke effecten van deze ingrediënten. Ik probeer zoveel mogelijk deze ingrediënten te vermijden, maar dat is lastig. Want natuurlijk weet je ze niet allemaal uit je hoofd. Door dit artikel staan ze nu online en kun je ze er altijd even bij halen op je telefoon als je op het punt staat een product aan te schaffen.
ik heb dit boek ook en vind hem erg handig!
Ik had het inderdaad al gelezen, handig dat je ze nog even op een rijtje zet.
Onwijs handig!
Slim!
Parabenen vermeed ik al de rest niet echt..
Ik heb het boek ook en vind hem zo mooi vormgegeven! Ik ben het verder ook eens met het hoofdstuk en vermijd de ingrediënten ook waar mogelijk 🙂