15 november

Citroen cupcakes

Beautyglow , , ,

Voor deze cupcakes heb je nodig:

  • een cupcake bakblik
  • een mengkom
  • een mixer
  • een spuitzak

 

Ingrediënten

Voor de cakejes

  • 150 g zachte roomboter
  • 150 g zeer fijne kristalsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-essence

Voor de frosting

  • 80 g roomboter
  • 265 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • citroensap (naar smaak toevoegen)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Zet 12 papieren vormpjes in de bakplaat. Doe alle ingrediënten voor de cakejes in een grote kom en klop ze met een handmixer in 2-3 minuten tot een glad, bleek beslag. Schep dit beslag in de vormpjes.

 

Bak de cakejes in  20 minuten goudbruin. Check of de cakejes goed zijn, door er met een saté prikker in te prikken. Als er geen deeg aan de prikker blijft zitten, zijn de cakejes goed. Neem de bakplaat uit de oven en laat ze 5 minuten staan. Zet de cakejes op een rooster en laat ze afkoelen. Klop voor de frosting de boter met poedersuiker, vanille en geraspte citroenschil glad. Doe er een beetje citroensap bij om de frosting mooi glad te maken.

Doe de frosting in een spuitzak en spuit een mooi toefje op de cakejes. Om het geheel af te maken kun je op de frosting nog wat gekleurde suikerkorrels strooien.

 

Eet smakelijk!

Reacties

Laat een reactie achter ♥

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*